04

Бер
2019

Топ-7 незвичайних ресторанів Іспанії

Posted By : kamyou_admin/ 2564 0

Іспанія славиться на весь світ своєю багатою національною кухнею. Але ще більше, ніж сама їжа, туристів з усього світу дивують деякі заклади в цій країні. Іспанці люблять вражати неординарністю, і національна кухня – не виняток.

Як тільки з’явиться можливість, обов’язково відвідайте один з них!

Ресторан в печері

Недалеко від Мадрида в місті Ель-Молар розташувався незвичайний ресторан La Cueva del Lobo. Пишається він не тільки вишуканими стравами іспанської кухні, але і тим, що розташований в лабіринті доісторичних печер. У більшості з цих печер вже близько 250 років виробляють вино, а з 1992 року тут з’явився і ресторан високої кухні.

Уютная атмосфера ресторана La Cueva del Lobo / Фото tripadvisor.es

Інтер’єр ресторану гармонійно поєднує природне середовище і затишну атмосферу елітного закладу. За бажанням відвідувачі можуть вибрати VIP-кімнату – La Cueva del Lobo пропонує відпочити і пообідати в просторих або маленьких печерах, де вас ніхто не потривожить.

Уютная атмосфера ресторана La Cueva del Lobo / Фото tripadvisor.es

У цій затишній і не зовсім звичній атмосфері можна покуштувати прості, але смачні страви, які гармоніюють з антуражем ресторану. Ціни в закладі, як для Іспанії, середні: стейк на грилі варто 19,50 євро; баранячі відбивні – 17 євро; салати – від 7 до 12 євро. Також тут є величезний винний льох (близько 30 тисяч пляшок), в тому числі і вин, вироблених в тутешніх печерах-винокурнях. За пляшку доведеться віддати від 12 до 30 євро.

Ресторан десертів

 Ресторан Espai Sucre (в перекладі з каталонського – «солодке містечко») був відкритий в Барселоні в лютому 2000 року. Він до сих пір є єдиним в світі рестораном десертів. Техніка і досвід місцевих кондитерів готові потішити найвибагливішого ласуна, і це не просто слова. У меню ресторану – найнеймовірніші десерти від козячого «чізкейка» до лимонного супу. Причому, щоб здивувати відвідувачів, кондитери закладу сміливо експериментують зі смаками. Наприклад, комбінують солодке з солоним, гострим або пряним. Як вам морозиво з чорними оливками або полуничний пудинг з редькою? Незвично. Але, кажуть, такі поєднання дуже подобаються нашому мозку і сприяють виділенню серотоніну – гормону «гарного настрою». Ціна кожного десерту в середньому 10-12 євро.

Изысканные десерты в ресторане Espai Sucre / Фото verema.com

Для тих же, хто хоче спробувати свої сили в створенні чудового десерту, Espai Sucre також пропонує безліч курсів, навчальних навичок у всьому – від приготування кондитерських виробів в стилі ресторану до аплікації шоколаду.

Ресторан в жерлі вулкана

Острів Лансароте є одним з Канарських островів, і славиться тим, що на ньому знаходиться незліченна кількість гейзерів і вулканів. Однією з головних його пам’яток є вулкан Іларіо, який востаннє вивергався в 1824 році. Раніше туристи приїжджали на острів за гострими відчуттями, щоб помилуватися місцевими ландшафтами і діючими вулканами, розкладаючи на острові намети і попиваючи вино з сардинами. Але в 1970 році все змінилося. Саме на вулкані Іларіо за проектом відомого іспанського архітектора і дизайнера Сезара Манрике був побудований ресторан El Diablo. І з тих пір натовпи охочих приїжджають на острів пообідати в такому незвичайному і екстремальному місці.

Ресторан в жерле вулкана / Фото flickr.com

Варто сказати, що будівництво будівлі El Diablo було справжнім дивом. Дуже непросто закласти фундамент в місці, де температура породи досягає + 400-500 градусів. Але, з іншого боку, цей жар і є фішкою закладу. Адже саме він дозволяє ресторану працювати автономно, не використовуючи газ або електрику для приготування страв.

Ресторан в жерле вулкана / Фото flickr.com

Меню El Diablo дуже просте. Якщо ви любитель каре ягняти або фрикасе, то тут вам може не сподобається. Їду ресторану на вулкані можна порівняти з тією, яку ви готуєте на майовки: овочі на грилі, смажена курка, сосиски, гриби, стейки. Єдина різниця – передісторія. Адже ваше блюдо приготовлено на вулкані, і ви навіть можете відчути цей специфічний димок. Щодо цін, судіть самі, наскільки вони виправдані. Половина смаженого курчати на жерлі вулкана коштує 13 євро. У цю вартість входить м’ясо, яке подається зі свіжими овочами, картоплею гриль і часниковим соусом.

Вечеря в темряві

Забудьте про класичну вечерю при свічках – в Dans Le Noir пропонують влаштувати вечерю в абсолютній темряві. Перший ресторан такого формату відкрився в Барселоні, пізніше мережа розширилась до Лондона, Нью-Йорка і Парижа.

На відміну від інших ресторанів, Dans le Noir повністю позбавлений суєти і закликає до отримання чуттєвого досвіду, що будить внутрішні відчуття від запахів і атмосфери. Адже ні для кого не секрет, що в повній темряві, коли відключається зір, загострюється сприйняття смаків і запахів. Навіть найбільш звичні страви здаються новими. До слова, в ресторанах Dans le Noir гостей супроводжують і обслуговують сліпі або слабозорі офіціанти, що є унікальною практикою в світі.

Ужин в темноте / Фото google.com

На вході гостей знайомлять з концепцією закладу і пропонують на вибір одне з «меню-сюрпризів», кожне з яких включає три страви. Меню розділені на кілька основних груп: м’ясне, рибне, вегетаріанське і змішане. Перед тим, як прийняти замовлення, вам встановлять ціновий ліміт – від 35 до 60 євро на людину без урахування напоїв. Ідея сюрприз-меню полягає в тому, що гість не знає напевно, які страви йому піднесуть, тільки загальні категорії. Дана старовинна концепція називається «сліпа дегустація».
Протягом всієї вечері довжиною близько двох годин заборонено користуватися телефонами і запальничками. Після закінчення трапези світло включають і відкривають гостям таємницю, що ж вони їли. Лише 10% відвідувачів вгадують, яка страва була на тарілках і яке вино в келихах. Багато відвідувачів Dans le Noir відзначають, що в закладі дуже хороша їжа, оскільки кухар готує не на показ, а орієнтується на якість і чудовий смак.

Ресторан в підводному світі

У Валенсії розташований унікальний ресторан під водою Submarino. Знаходиться він усередині найбільшого в Європі водного океанографічного комплексу.

Ресторан под водой Submarino / Фото oceanografic.org

Футуристичний дизайн ресторану імітує форму гігантських хвиль, а його висвітлення і декорації занурюють в атмосферу підводного царства. Всі стіни закладу повністю скляні, завдяки чому відкривається приголомшливе видовище. Тільки уявіть: ви обідаєте в оточенні безлічі сріблястих риб і незвичайних скатів, що пропливають повз вашого столика. Яскраві враження гарантовані!

Submarino – ресторан високої кухні. Спеціалізуючись в основному на рибних стравах, заклад пропонує відвідувачам традиційні сучасні Валенсійський страви, виконані іменитим французьким кухарем.
Однак зверніть увагу, що через популярність закладу для його відвідування потрібна попередня бронь столика. Це можна зробити на офіційному сайті ресторану.

Найдавніший ресторан у світі

Casa Botin – самый старый ресторан в мире / Фото google.com

Заснований в 1725 році, ресторан Casa Botin в Мадриді є найстарішим у світі, що підтверджує Книга рекордів Гіннеса. Згідно з іспанськими законами, в ті часи в подібних закладах було строго заборонено продавати вино, м’ясо і багато інших продуктів, оскільки це могло заважати роботі продавців. Тому в ресторані кухарі готували тільки те, що приносив кожен відвідувач. Також Casa Botin відомий тим, що в 1765 році тут працював майбутній знаменитий художник Франсіско Гойя. Він влаштувався на місце посудомийника, поки чекав рішення Королівської академії красних мистецтв про її прийняття. А за часів Першої світової війни ресторан переробили в їдальню для солдатів.

Заклад з багатою історією розташований на одній з центральних площ столиці Іспанії – Плаца Майор. В Casa Botin представлена класична іспанська кухня. Тут ви можете спробувати ягня, запечене на дровах тим же способом, яким його готували в день відкриття Casa Botin. Що стосується цін, вони досить демократичні для закладу такого рівня – від 7 до 30 євро за страву.

Вечеря в небі над Барселоною

Ресторан в небе / Фото dinnerinthesky.com

Відвідуючи Барселону, варто не упустити можливості повечеряти в повітрі. Це не образний вислів, а чиста правда – трапеза дійсно проходить на висоті 50 метрів в самому центрі міста, над площею Іспанія. «Літаючий» ресторан Dinner In The Sky, який можна зустріти в багатьох інших туристичних містах світу, вже близько 10 років існує і в Барселоні. Платформа піднімається на спеціальній установці з 22-ма гостями на борту. Під час обіду в повітряному ресторані працюють офіціант, кухар, артист і співробітник служби безпеки.

Насолоджуватися фуагра, запивати його дорогим шампанським Dom Pеrignon і спостерігати за тим, що відбувається внизу з висоти пташиного польоту – задоволення не найдешевше (страви стоять 250-350 євро, аперитив – 170 євро). А якщо вам цього здасться мало і захочеться повною романтики – на другій платформі можна замовити музикантів, які зовсім поруч гратимуть класичну музику, створюючи неймовірно розслаблюючу атмосферу.

Якщо класичні ресторани вам вже приїлися, варто звернути увагу на один з цих закладів під час найближчої поїздки в Іспанію. Навіть якщо вони знаходяться не по дорозі вашого туристичного маршруту, не полінуйтеся скорегувати плани, щоб потрапити в один з цих ресторанів. Адже це не просто вечеря з вином в приємній обстановці. Це ціла вистава, – часом екстремальна, часом інтригуюча, – яка, без сумніву, запам’ятається на все життя і буде коштувати витрачених грошей.

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.