Travel

10

Тра
2018

Вперше за кордон. Що потрібно знати туристу-початківцю?

Posted By : kamyou_admin/ 2449 0

Поїздка закордон в перший раз – це важке випробування. Хочеться добре відпочити і уникнути неприємностей, які можуть трапитися через незнання або неприємних інцидентів. Ось кілька порад туристу – новачкові, які навчать, що робити, якщо неприємності вас все – таки наздогнали.

1. Головне – не втратити паспорт. Тому зробіть кілька паперових ксерокопій, і обов’язково надішліть ксерокопію документів собі на електронну пошту.
2. Ще до поїздки дізнайтеся номери телефонів українських посольств в тих країнах, які збираєтеся відвідати.
3. Не зберігайте гроші поруч з документами, не носіть багато грошей з собою. Ні в якому разі не кладіть гроші в сумочки.
4. Перед переходом через кордон дізнайтеся список речей і продуктів, які не можна вивозити. Особливо зверніть увагу на м’ясні та молочні продукти.
5. Не купуйте ювелірні прикраси на вулиці. У більшості випадків – це підробка.
6. Уникайте демонстрацій і великих скупчень людей. У натовпі обов’язково будуть кишенькові злодії. А якщо це ще й яка – небудь несанкціонована демонстрація, то при поганому збігу обставин, ви можете потрапити в поліцію, а там ніхто не буде поспішати встановлювати вашу особу.
7. Уникайте людей, які вам самі нав’язуються: намагаються щось показати, проводити кудись. Швидше за все, вас проводять до найближчого закутка, а там роздягнуть до трусів.
8. Не випускайте фотоапарат з рук.
9. Дізнайтеся про знижки в музеях, які хочете відвідати. У деяких музеях в певні дні тижня бувають великі знижки на квитки.
10. Постарайтеся перед поїздкою знайти якомога більше інформації про країну, в яку їдете. Корисно знати, що в Німеччині в неділю майже всі магазини не працюють, а в арабських країнах ні в якому разі не можна фотографувати жінок.
11. Завжди майте при собі картку готелю. На ній зазвичай є невелика карта, поради як дістатися до готелю. Навіть якщо ви не знаєте іноземної мови, ви все одно жестами зможете пояснити місцевим жителям, що шукайте готель, назва якого написано на картці.
12. У кожному готелі на ресепшені є безкоштовні карти міста, на цих картах зазвичай відзначені головні визначні пам’ятки і як до них дістатися з готелю.
13. Обов’язково купуйте медичну страховку. Лікування за кордоном дуже дороге.
14. Не варто грати з долею і на самоті бродити по незнайомому місту. Якщо на вас напали, то тікайте і кричіть «поліція».
15. У арабських країнах вуличні торговці дуже пріставучі. Вони хапають туристів за руки, за одяг. Але варто кілька разів вимовити чарівне слово «поліс», «поліція», як за секунду натовп торгашів розсіюється.
16. Не соромтеся розпитувати адміністратора на ресепшені як куди пройти і чи варто туди йти. Адміністратори дадуть вам корисні поради і навіть намалюють карту.
17. У разі непередбаченої ситуації, не слід давати свідчення представникам місцевих правоохоронних органів, а також підписувати будь-які протоколи та інші документи іноземною мовою у відсутності співробітників українського посольства.

Бажаємо Вам безпечного та веселого відпочинку!

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.