The world

24

Тра
2018

Нідерланди: Амстердам обмежить туризм заради комфорту городян

Posted By : kamyou_admin/ 693 0

Нідерланди – один з улюблених туристичних напрямків швейцарців, німців, італійців і не тільки їх. Щорічно тільки Амстердам відвідує понад 18 мільйонів іноземних туристів, що перевищує навіть загальну кількість жителів самих Нідерландів. Однак досить скоро число іноземців може помітно скоротитися: міська влада Амстердама пообіцяли обмежити потік туристів. Все це заради спокою самих городян, як повідомляє портал «Швейцарія Ділова».

Обмеження та підвищення курортного податку

Міська влада Амстердама вирішили боротися з надлишком туристів. Даний пункт є важливою частиною політики новообраного міського уряду. За останній рік мальовничий Амстердам відвідав нескінченний потік туристів, які, як це виглядало для корінних жителів, туристи лише шуміли і смітили.
Відтепер терпінню прийшов кінець: міська влада готова розглядати туризм як невід’ємну частину культури Амстердама, але не за рахунок душевного спокою своїх громадян. На їхню думку, столиця Нідерландів – в першу чергу «місце для роботи і життя», а потім вже туристична пам’ятка.
Міська влада вже готові зробити радикальні заходи. Так, місцевий уряд вирішив обмежити короткострокову оренду, щоб запобігти зростання відпускного житла. З 2019 року власники зможуть здати житло в Амстердамі не більше ніж на 30 днів в рік і виключно через сервіс короткострокової оренди житла Airbnb.
З наступного року міська влада також планує збільшити суму туристичного податку.

Великій кількості туристів не раді і в інших європейських містах

Невдоволення іноземними туристами – явище, поширене не тільки в Амстердамі. Аналогічну думку поділяють і жителі Венеції і Барселони. В місті Пальма де Мальорка зовсім вирішили заборонити сервіс Airbnb. Тенденція не оминула і Швейцарію: місто Цуг постановили оподаткування Airbnb і йому подібні, податком.
Експерти Всесвітньої ради з туризму та подорожей (WTTC) раніше зазначили, що велика кількість туристів часто призводить до таких проблем, як озлобленість місцевих жителів, перевантаженість інфраструктури та шкоди для екології. При цьому від перевантажень часто страждають не тільки міста, але й окремі об’єкти, наприклад, музеї, парки, пам’ятки.
Рада WTTC також назвала міста, в яких вкрай гостро стоїть ця проблема. Серед них Барселона, Амстердам, Венеція, Рим, Дубровник. Проблеми з турпотоком є у Куала-Лумпура і Макао. У зоні ризику – Прага, Варшава і Дубай.

 

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.