The world

09

Бер
2018

Будапешт: що встигнути за 2 дні у місті на Дунаї

Posted By : kamyou_admin/ 854 0
Будапешт – це не просто столиця Угорщини, а місто з багатовіковою історією, в якому правили королі.
Дехто порівнює Будапешт із Парижем, за його помпезність, красу та гарні мости через річку. Щоб не загубитись від розмаїття пам’яток та розваг, «Феєрія» створила для вас список, що варто зробити та побачити у столиці, якщо ви приїхали просто на вихідні:
1. Без сумнівів, головним символом не тільки міста, але й усієї Угорщини є споруда парламенту, яку видно з різних частин Будапешту. Неможна побувати тут і не побачити цю красу.
За десять євро можна зайти всередину і помилуватися пишним інтер’єром. В такому розкішному місці зберігають святу корону Угорщини, яка вінчала голову кожного угорського монарха. Зараз в парламенті, як і сто років тому, засідають законодавці.
2. Угорщина славиться своїми термальними джерелами. В Будапешті налічується 27 купалень, 13 з яких є лікувальними. Найпопулярніші та найстаріші – купальні Сечені. Саме їх ми радимо відвідати.
3. Один із вечорів обов’язково присвятіть катанню корабликом по Дунаю. Красиво підсвічене місто, неймовірні мости через річку – залишать дійсно приємні враження.
4. Прогулянка парком Варошиглет. Коли ви потрапите до внутрішнього дворика, то зрозумієте, чому ми радимо це місце. Готичні споруди музею сільського господарства Угорщини сховались серед крон старих дерев і класична музика, що грає звідусіль. Тут же можна побачити пам’ятник Анонімусу.
5. Фото на площі Героїв – головній площі Будапешту. Тут знаходиться велична колонада зі славетними героями Угорщини.
6. Проспект Андраши, який називають «Угорськими Єлісейськими полями». 2,5 кілометра елегантної дороги прикрашені скверами, бутіками та різноманітними будівлями, серед яких і Угорський Оперний Театр.
7. Базиліка Святого Іштвана. Навіть якщо ви не вірянин, побачити зовні та зсередини цю базиліку просто обов’язково. Висота цього католицького собору така сама, як висота купола угорського парламенту – 96 метрів.
8. Прогулянка іншою частиною міста – Будою. Тут на місцевому пагорбі гордо височіє Будайська фортеця. Це був одночасно і королівський палац, і символ надійного захисту міста.
9. Рибальський бастіон. Це споруда, побудована на місці колишнього рибного ринку, на руїнах старих стін палацу. Зараз бастіон – це привід кілька годин гуляти і милуватися Будапештом з висоти пташиного польоту. Тут же можна зробити красиву панорамну фотографію на фоні Парламенту на іншому березі Дунаю.
10. Ще один пункт, який просто не можна пропустити – це Будапешт гастрономічний. Обов’язково спробуйте місцеві страви, гуляш серед яких заслуговує на особливу увагу.
Угорщина славиться своїми винами, так що спробуйте келих цього виноградного напою місцевого регіону. А в якості подарунка чи сувеніра можна привезти славетний на увесь світ десерт – марципан з мигдалевої муки.
 
Два дні для такого цікавого міста – це мало, але завжди можна повернутись. Відкривайте для себе Угорщину разом із “KAMYOU”!
Зателефонуйте нам +38 (0352) 252-444
+380975590739, +380731287097
або напишіть info@kamyou.com.ua

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.