09

Бер
2018

Найкрасивіші міста Сицилії чи де знімали «Хрещеного батька»

Posted By : kamyou_admin/ 977 0

Сицилія – найбільший острів на Середземному морі та, як відомо багатьом, батьківщина мафії.

Хоча від материка Сицилію відокремлює лише вузька Мессинська протока, вона зовсім не схожа на іншу Італію. Це абсолютно особливий край, з дуже своєрідною культурою та незвичайною історією. Будучи в різний час частиною самих різних країн, вона несе в собі сліди впливу древніх греків і римлян, маврів та іспанців, французів та італійців – абсолютно божевільний коктейль, який мало де ще зустрінеш.

Ми  пропонуємо розпочати своє знайомство з островом зі столиці – міста Палермо. Місто знаходиться на півночі острова на березі Тірренського моря біля підніжжя гори Пеллегріно, в мальовничій долині Конка-де-Оро – «Золота раковина». Сьогодні вона вже не здається золотою, але ще в середині минулого століття всі схили околишніх гір були засаджені цитрусовими деревами. Коли в садах дозрівали плоди, вся долина набувала золотистого відтінку.
Особливістю Палермо є дивовижне поєднання в архітектурі арабського і норманського стилів, які створюють унікальну комбінацію арабської обробки, романської архітектури і візантійських мозаїк. У місті збереглося багато красивих історичних будівель. Головним символом міста є прекрасний собор 1250-го року, а також вулиця Viale della Libertà Avenue від театру Politeama до площі Piazza Croci – центр ар-нуво.
Таорміна – невеличке містечко, в яке закохався і оспівував у своїх творах німецький поет Гете. Зараз Таорміна – це прекрасний туристичний курорт, де можна побачити будівлі, зведені в різні епохи: за арабів, норманів та Бурбонів. Збереглось чимало споруд, що належали єврейській громаді, яка існувала в місті з XIV століття, зазвичай ці будівлі прикрашені шестикутної зіркою Давида. Таорміна була широко популяризована після чудових колекцій на сицилійську тематику модного будинку Dolce & Gabbana, рекламна компанія якої була знята саме тут.
Одразу за Таорміною видніється величний активний вулкан Етна. Місцеві мешканці прекрасно знають характер «своєї Етни», тому не бояться її, a поважають за щедрість. Практично всі нижні схили вулкану зайняті садами і виноградниками. Через вулканічний попіл грунт тут дуже родючий, на ньому можна вирощувати пo 3-4 врожаї на рік. Тому, скільки б разів не довелося жителям Етни залишати рідні будинки, рятуючись від розпеченої лави, вони завжди повертаються на старі місця і починають обживати їх заново.
Але справжній подарунок чекає на фанатів «Хрещеного батька», адже саме на Сицилії знімали славетний фільм. У стрічці Копполи охоронець, який супроводжує молодого Аль Пачіно, вигукує: «Дивись, Майкл – це Корлеоне», – а потім вказує на село, що підноситься на маківці гори, на схилах якої виростають пузаті кактуси. У кадрі, звичайно, ніякий не Корлеоне. Місто, назва якого через помилку паспортиста і стало прізвищем Дона Віто, знаходиться в зовсім іншій частині острова, поблизу Палермо. У фільмі ж ми бачимо маленьке селище Савока, що причаїлася високо в горах Сицилії, поблизу Таорміни.
Важко відшукати місце, яке б краще було схоже з образом загубленого італійського селища. Савока наче відроджена картинка з книжки: маленькі будиночки з дахами, критими помаранчевою черепицею, апельсинові дерева і гігантські кактуси – усі обов’язкові атрибути класичного сицилійського села в одному місці.
А на південному боці від вулкана Етна розташувалось місто Катанія. Мандрівників, що вперше тут опинились, зазвичай вражає незвично темний колір більшості споруд міста. Річ у тім, що в 1693 році місто сильно постраждало від страшного землетрусу, a в XVIII столітті історичний центр був перебудований у модному толі стилі бароко. Для зведення нових вигадливих фасадів вирішили використовувати місцевий лавовий камінь темних відтінків – так з’явилося «чорне бароко», унікальний стиль Катанії.
Ще одне прекрасне містечко Сицилії – Сіракузи, древня частина якого розмістилась на острівці Ортіджа. Тут збереглось безліч будівель, виконаних древніми греками. Залишки величних об’єктів, зведених еллінами, вважаються пам’ятками Всесвітньої історичної спадщини. Сірі камені, що прорізають яскраву зелень, знаходяться під захистом ЮНЕСКО.
Це лише частина міст, яка залишалась у серці багатьох мандрівників, які відвідали Сицилію з «KAMYOU». Тому подорожуйте з нами та складайте свій список улюблених місць на дивовижному італійському острові.
Зателефонуйте нам +38 (0352) 252-444
+380975590739, +380731287097
або напишіть info@kamyou.com.ua

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.