10

Кві
2020

Новини туризму | Кіпр – шпаргалка мандрівника

Posted By : kamyou_admin/ 1051 0

Магія античного Кіпру

Нас чекають дивовижні подорожі! Зовсім скоро. Все пройде. Залишаться лише прекрасні спогади про ті місця, в яких ми побували, і думки про країни, в яких ми неодмінно побуваємо. Поговоримо про Кіпр.

Це острів з багатою історією, тривалим пляжним сезоном (з травня по жовтень) і гарною екологією. Тут можна побачити руїни античних міст, відвідати океанаріум Протараса з милими морськими мешканцями і насолодитися шоу кольорових танцюючих фонтанів, що злітають вгору на 60 метрів. Діти точно не залишаться байдужими від луна-парку з атракціонами Parko Paliatso, дельфінарію, водних розваг в одному з аквапарків, подорожі на піратському кораблі або екскурсії верхи на ослику.

Переваги відпочинку на Кіпрі

  • Різноманітність курортів;
  • Чудова національна кухня і вина Кіпру;
  • У багатьох кафе і магазинах працює російськомовний персонал;
  • Великий вибір готелів, які працюють за системою «Все включено»;
  • Розвинена туристична інфраструктура і високий рівень сервісу;
  • Велика кількість пам’яток;
  • М’який середземноморський клімат;
  • Безпечна обстановка.

Узбережжя. Середземне море. Широкі піщані пляжі з пологим входом або скласти і галькові. Велика кількість пляжів відзначені «Блакитним прапором».

Пам’ятки. Візантійські церкви і монастирі, купальня богині любові і краси – Афродіти, руїни стародавнього міста Куріон з численними мозаїками, римськими лазнями і античним театром.

Кому підходить. Сім’ям з дітьми, любителям активного відпочинку, парам, молоді.

Ларнака

Третє за величиною місто Кіпру. Розташоване на південно-східному узбережжі, в 70 км від Лімасола. Стара частина міста багата визначними пам’ятками, а на схід від Ларнаки знаходиться туристична зона з готелями, побудованими в безпосередній близькості від пляжу.

Пляжі. В основному пляжі тут з дрібного сірого піску, на деяких ділянках узбережжя – пісок, змішаний з галькою. Море неглибоке, ідеально підходить для відпочинку з дітьми. Кращим пляжем вважається Mackenzie Beach. У місті широко представлені водні види спорту: віндсерфінг, яхтинг, парасейлінг, дайвінг.

Інфраструктура. Відмінно розвинена. Знаменита пальмова набережна Фіникудес з безліччю кафе, барів і ресторанів. Є торгова вулиця з різними магазинами. На набережній працюють відкриті дискотеки і клуби, де багато молоді. Одна з головних визначних пам’яток Ларнаки – церква Святого Лазаря.

Айя Напа

Один з найпопулярніших курортів на Кіпрі. В першу чергу, це молодіжне місто, але в той же час широкі піщані пляжі Айя-напи відмінно підходять для сімейного відпочинку з дітьми. На околицях курорту є тихі, спокійні готелі. Курорт відомий своїм бурхливим нічним життям.

Пляжі. Курорт славиться широкими пляжами з золотим піском і пологим входом в море. Найпопулярніші пляжі: активний Ніссі Біч з діджей-вечірками – ідеальний для молоді, тут багато кафе і барів, є школа підводного плавання. Більш спокійні, орієнтовані на сімейний відпочинок, – Макронісос Біч і Греціан Бей. На околицях курорту розташовані відокремлені ділянки узбережжя. Практично всі основні пляжі Айя-напи є власниками «Блакитного прапора».

Інфраструктура. На курорті представлена ​​велика кількість ресторанів, кафе, таверн і магазинів. Є так звана вулиця барів, де майже щоночі грають знамениті діджеї з усього світу. Для дітей відкриті луна-парк, Музей морського життя і тематичний аквапарк WaterWorld – один з найбільших в Європі. У 10 хвилинах їзди від центру міста знаходиться мис Греко – найкрасивіше місце для романтичних прогулянок. У самому місті можна відвідати кілька пам’яток. Великий вибір водних видів спорту.

Протарас

Досить молоде і сучасне курортне містечко з красивими пляжами і скелястими бухтами, ідеальне місце для спокійного відпочинку. В основному тут представлені готелі і апартаменти для сімей. Курорт розташований на самому сході острова в затоці Фамагуста, в 15 хвилинах їзди від Айя-напи.

Пляжі. Піщані, на околицях є і скелясті бухти. Кращі пляжі знаходяться в районі фіговим бухти (Fig Tree Bay), поруч з якою розкинулася гай фігових дерев. Тут можна не тільки приймати сонячні ванни, але і займатися водними видами спорту.

Інфраструктура. Велика кількість різноманітних ресторанчиків і барів. Гарний променад уздовж моря. В силу того, що Протарас створений спеціально для туристів, в цьому місці практично немає будь-яких пам’ятників історії і архітектури.

Лімасол

Лімасол – друге за величиною місто Кіпру, великий економічний, культурний і фінансовий центр країни. З огляду на розташування курорту, з Лімасола зручно подорожувати по всьому Кіпру. Це більш престижний курорт, тут розташовані найбільші преміальні готелі 5 *. Але можна знайти і бюджетне розміщення в готелях 3-4 *.

Пляжі. Переважно піщані, з пологим входом в море, іноді зустрічаються піщано-галькові. Пісок сірий, вулканічний. Центральний муніципальний пляж і віддалений Ladies Mile вважаються одними з кращих. Пляжі в Лімасолі, на відміну від інших регіонів Кіпру, досить вузькі, і тут завжди багатолюдно.

Інфраструктура. Тут і музеї, і різні визначні пам’ятки, велика кількість ресторанів, кафе, таверн. Для молоді є нічні клуби і дискотеки. У місті проходять різні фестивалі. З дитячих розваг – два аквапарки, луна-парк і зоосад.

Пафос

Пафос знаменитий архітектурними та історичними пам’ятками, занесеними до списку спадщини ЮНЕСКО. Це легендарне місце, де з піни морської народилася божественна Афродіта. Згідно з легендою, купання в цьому місці повертає молодість, силу і красу. Пафос вважається самим елітним курортом на Кіпрі. Готелі розташовані в основному уздовж берегової лінії.

Пляжі. Як піщані, так і кам’янисті. Вхід в море зручний не на всіх пляжах, на деяких він ускладнений скелястим берегом. Кращий піщаний пляж Пафосу розташований в бухті Корал-Бей. Тут же знаходиться заповідник зелених черепах.

Інфраструктура. У Пафосі можна знайти велику кількість сувенірних магазинів, кафе, ресторанів і дискотек. Гавань Пафосу – затишне місце. У місті багато пам’ятників архітектури, мозаїк.

 

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.