08

Тра
2018

В аеропорту Дубаю можна пройти паспортний контроль за 10 секунд

Posted By : kamyou_admin/ 665 0

В аеропорту Дубаю запущена нова система, яка дозволяє пройти паспортний контроль за 10 секунд. Про це повідомляє Gulf News.

Система розроблена Головним управлінням у справах біженців та іноземців в Дубай спільно з авіакомпанією Emirates. Принцип її роботи в тому, щоб почати збирати й аналізувати дані про пасажира ще під час покупки квитків. За 48 годин до відправлення рейсу вся інформація з попереднім рішенням про допуск до перетину кордону надійде до співробітника паспортного контролю. Таким чином, йому залишиться тільки поставити штамп в паспорті, що займе не більше 10 секунд.

Повідомляється, що покупка квитків в останню хвилину дозволить зібрати дані про пасажира і відправити їх на паспортний контроль за годину до вильоту.

На даний момент послуга доступна тільки для пасажирів авіаперевізника Emirates і повністю реалізована в терміналі 3 міжнародного аеропорту Дубай. До кінця року система запрацює в терміналах 1 і 2, а також в міжнародному аеропорту Аль Мактума в Дубай.

За словами помічника генерального директора Департаменту імміграції аеропорту Дубай Талала Ахмада Аль Шанькеті, співробітник паспортного контролю в минулому витрачав близько 3 хвилин, щоб ідентифікувати пасажира.

Він також зазначив, що кількість подорожуючих через аеропорт Дубай пасажирів збільшилася в останній рік на 7-9%. Тому нова система є дуже доречною.

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.