Travel

06

Вер
2019

Оренда авто за кордоном – що треба знати?

Posted By : kamyou_admin/ 718 0

Плануючи подорож за кордон, багато хто хоче орендувати авто, щоб краще познайомитися з країною і відвідати унікальні, часто малодоступні пам’ятки. Ось кілька рекомендацій, які дозволять легко орендувати авто:

🚗 Іменна картка і права
Радимо виготовити іменну валютну кредитну картку з фото на звороті, для уникнення непорозумінь між вами і орендодавцем. Щодо прав, то в Європі наших водійських прав достатньо, якщо дані продубльовані латиницею.

🚗 Бронюйте заздалегідь
Можна взяти машину відразу в аеропорту або на ж/д вокзалі. Але це буде на 20-30% дорожче, ніж якби ви замовили попередньо онлайн. Нашим туристам радимо перевірений сайт rentalcars.com

🚗 Вибирайте дизель
Так ви заощадите на заправці. Адже дизпаливо в Європі, як і в більшості інших країн, дешевше за бензин.

🚗 Депозит – що це?
Це сума, яка блокується на Вашій карті на час оренди автомобіля. Розмір депозиту становить від 100 до 1500 EUR і залежить від класу авто. Є компанії, яким заставу залишати не потрібно, але і ціна їх послуг як мінімум на 30% вище.

🚗 Додаткові опції
Відмовтеся від дитячого крісла, GPS-навігації і т.д., якщо це вам не потрібно. Вартість оренди цих аксесуарів завищена, дешевше купити крісло в магазині за 5-7 EUR, і скачайте кілька безкоштовних додатків GPS.

🚗 Паливо
full-empty і full-full. Перша опція має на увазі, що водій бере машину з повним баком, а повертає з порожнім. Друга система вигідніша – ви забираєте машину з повним баком і повертаєте так само. ⠀

🚗 Договір
Якщо на кузові запропонованої в оренду машини є вм’ятини, подряпини або бруд, ви можете або попросити замінити машину, або щоб всі вади кузова були прописані в договорі. Це дозволить уникнути проблем при поверненні транспорту.

🚗 Страхування
Обов’язкова страховка включена у вартість оренди авто, але ви можете розширити умови страхування. Повне КАСКО обійдеться в межах 10-20 євро в день, але ця страховка буде гарантією спокою водія при будь-якому ДТП.

🚗 Здача авто
Навіть 10 хв прострочення загрожують штрафними санкціями (зазвичай це ціна одного дня оренди). Такі умови прописані в договорах бронювання, тому відмовитися від виплати штрафу не вийде.

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.