Travel

12

Лип
2018

Новини туризму | Якщо у вас загубився багаж в аеропорту

Posted By : kamyou_admin/ 966 0

Втрата багажу трапляється досить часто. Тому якщо на транспортній стрічці все-таки відсутній ваш багаж, ви не панікуйте, а дотримуйтесь наших інструкцій.

Алгоритм розшуку загубленого багажу відпрацьований роками і діє у всьому світі практично без збоїв. 90% пропаж знаходять в перші три дні, а ось 10% пасажирів після 21 дня безрезультатного пошуку отримують компенсацію від авіакомпанії.

Крок 1
У зоні прильоту знайдіть стійку з написом Lost & Found. Після надання номерів багажних бирок, паспорта, заповніть акт про неналежне перевезення багажу (Property Irregularity Report – PIR). При його заповненні обов’язково вкажіть контактні дані та адресу доставки. Також потрібно буде вказати «особливі прикмети» загубленого багажу, його вага, розміри. Наступним документом, який слід заповнити – митна декларація. У ній опишіть, що знаходилося в загубленому багажі, наскільки цінними були речі, подарунки.

Після заповнення вам видадуть копію акта, декларації і лист з інформацією, про те, як довго будуть шукати ваш багаж, на яких умовах, також буде вказано 10-значний код, який використовується для перевірки стану розшуку вашого багажу.

Крок 2
В аеропорту зверніться в офіс авіакомпанії, яка виконувала рейс. Вам запропонують компенсацію за затримку багажу або видадуть предмети першої необхідності. Компенсацію різні перевізники пропонують різну – від $ 50 до $ 250. Крім того, авіакомпанія відшкодує 50% вартості купленого вами одягу в перший день.

У цій історії, є одне «але». Якщо ви прилетіли додому, тобто в місто, в якому проживаєте, матеріальної допомоги вам не видадуть.

Крок 3
Згідно з правилами, як тільки багаж знайшли, то вам відразу повинні повідомити радісну новину. Але на практиці роблять це далеко не відразу. Найкраще особисто відстежувати пошуки загубленого багажу в міжнародній системі World Tracer. Також можна зателефонувати в службу пошуку, телефон якої буде в виданому інформаційному листі або зверніться в авіакомпанію.

Після того як знайдуть загублений багаж, вам його привезуть за вказаною в акті адресою, або ж він буде чекати вас в аеропорту, де для його отримання в офісі Lost & Found вам потрібно надати паспорт, акт втрати багажу (PIR) і митну декларацію.

Пам’ятайте, як правило, багаж, який був загублений, знаходять через пару днів.

Багаж не знайдено
Буває, що багаж не знайшовся, а авіакомпанія не реагує на ваші претензії. Ви можете скаржитися до суду – протягом двох років з моменту втрати багажу. Разом з позовом пред’явіть підтвердження, що багаж втрачено.

Отже, багаж втрачається час від часу, і від цього не застрахований ніхто. Як зменшити своє засмучення у випадку, якщо валізи немає на конвеєрі?

  • Читайте свій квиток, переконайтеся, що авіакомпанії (одна або кілька) зобов’язуються доставити ваш багаж в потрібну точку. Можна уточнити це питання в call-центрі або на стійці реєстраціі.
  • Більшість валіз губляться на стикувальних рейсах. Якщо на пересадку дається дуже мало часу, ризик втрати багажу збільшується.
  • Допомагає у відстеженні запиту по втраті багажу багажу система World Tracer.
  • Якщо протягом 21 дня ваш багаж так і не знайдуть, то вам виплатять по $ 20 за кожен кілограм ваги, незалежно від того, що було в валізі.
  • Вішати бирку з вашим ім’ям і адресою на валізу, це велика підмога в справі його пошуку.
  • Не залишайте в валізі цінності і предмети першої необхідності. Пакуйтесь з урахуванням того, що багаж може загубитися – беріть гаджети, зарядки, документи, гроші з собою в салон літака.
  • Візьміть контакти Lost & Found і телефонуйте туди регулярно, якщо пошук затягується.

ПОДОРОЖУЙТЕ З KAMYOU!

Зателефонуйте нам +38 (0352) 252-444
+380975590739, +380731287097
або напишіть tour@kamyou.com.ua

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.